Groepswinnaars B-turnus bekend
+ programma kampioensmatches
door

In een enerverende laatste ronde van de interne schaakcompetitie, waar de spanning tot het laatste moment voelbaar was, werden de winnaars van de B-turnus vastgesteld. In 5 van de 6 categorieën waren de winnaars voor het ingaan van de laatste ronde van de interne competitie nog niet bekend. Alleen in de categorie tot 1900 had René Pijlman al in Ronde 14 zijn winst zeker gesteld.

In de topgroep (2100+) werd met veel interesse gewacht op de indeling. Meervoudig clubkampioen Michael Wunnink, die dit seizoen onregelmatig meedeed, had zich deze laatste ronde aangemeld en beide koplopers (Gert-Jan en Evgeny) hadden nog niet tegen hem gespeeld. Het lot besliste dat Evgeny de op papier sterkste tegenstander van de avond trof. De clash eindigde in een remise terwijl Gert-Jan van der Hoeven dankzij zijn winst op de hooggeplaatste Peter van der Vlis, zich winnaar van de B-turnus mag noemen.

Gert-Jan, die de afgelopen jaren minder actief was geweest, toonde zijn klasse met een ongeslagen seizoen (13x winst en 11x remise), waarin hij geen enkele partij verloor.

In de categorie tot 2100 verzekerde Evgeny Shklovskiy zich van de overwinning, terwijl Marc Overeem een eervolle 2e plaats veroverde.

In de categorie tot 1700 waren vooraf nog 5 kanshebbers. 2 deelnemers hadden zich niet aangemeld: Yarin (plaats 1) en Boudewijn (plaats 4). De overige 3 verloren allen hun partij tegen sterke tegenstanders. Na de onnavolgbare berekeningen van ons Keizersysteem klom Peter van der Vlis naar de 1e plaats, slechts gescheiden van nummer 2 (Yarin Ploum) door een minimaal verschil in decimalen.

In de categorie tot 1500 wint Debby Nieberg, met haar 3e plaats in de stand, reglementair de groep. De nummers 1 (Dick van Dam) en 2 (Wouter Egas) voldeden niet aan Regel 3 van het Competitiereglement intern. Deze bepaalt dat een winnaar minimaal 60% van de rondes gespeeld moet hebben, tenzij je op een clubavond actief bent in de SGA-competitie.

In de categorie tot 1300 won Sander Veter. Zijn directe concurrent Deepayan Roy kon niet profiteren van Sanders nederlaag in de laatste ronde.

Alle winnaars van de B-turnus ontvangen tijdens de jaarlijkse ALV een paardenbon.

Kampioensmatches

De dubbele matches om het algehele kampioenschap van het seizoen beginnen over 2 weken (21 mei). De winnaar van de A-turnus start hierbij met wit. Het programma luidt: